Průměrná mzda v potravinářství loni stoupla o 4,8% na 1158 eur.

Průměrná měsíční mzda v potravinářském průmyslu SR v roce 2021 dosáhla úrovně 1158 eur. Oproti roku 2020 to představuje nárůst o 4,8 %. Uvedl to pro TASR Matej Korpáš z tiskového oddělení Slovenské zemědělské a potravinářské komory (SPPK).

Nejvyšší meziroční nárůst průměrné měsíční mzdy zaznamenaly v oboru výroby, zpracování a konzervování masa a masných výrobků, kde se průměrná měsíční mzda 1111 eur meziročně zvýšila o 18,1 %. Meziročně pokles průměrné měsíční mzdy evidovali ve výrobě kakaa, čokolády a cukrovinek o 1,3 % a ve výrobě piva a sladu o 2,8 %.

Více než průměrnou měsíční mzdu v potravinářském průmyslu v roce 2021 dosáhli zaměstnanci ve výrobě rostlinných a živočišných olejů a tuků – 1278 eur. Dále v oboru úpravy a zpracování mléka 1233 eur, ve výrobě hotových krmiv 1350 eur, výrobě trvanlivých pekařských výrobků 1217 eur, výrobě kakaa, čokolády a cukrovinek 1395 eur, výrobě ostatních potravinářských výrobků 1308 eur, výrobě hroznů sladu 1451 eur. Zaměstnanci v odvětví stáčení přírodních minerálních vod a výrobě nealko nápojů dosáhli 1410 eur.

Nejvyšší průměrnou měsíční mzdu v roce 2021 zaznamenaly v odvětví výroby piva a sladu 1451 eur, nejnižší ve výrobě pekařských, včetně cukrářských kromě trvanlivých výrobků ve výši 917 eur a v odvětví výroby těstovin ve výši 918 eur.

Další články autora

Comments

- Komerční sdělení-PR články

Nejnovější články